sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Opiskelua ja paluu Torontoon

Hoi! Nyt, kun on enää alle kuukausi vaihtoaikaa jäljellä, ajattelin, että olisi hyvä aika pistää päivitystä. Myös kurssit lähestyvät loppuaan, ja itse asiassa viimeiset luennot pidetään yleisesti ottaen marraskuun lopussa ja joulukuun alussa, jonka jälkeen on enää lopputentit, elikkä finalsit. Minulle viimeinen tentti osui juuri sille päivälle, jolloin olen varannut lennon takaisin Suomeen, mutta tentti onneksi pidetään aamulla ja lento lähtee illalla, joten kiirusta ei tule. Onkin muuten hyvä, että lento on samana päivänä, sillä asuntolasta pitää poistua viimeistään 24 tuntia viimeisen tentin jälkeen :O

Kuten otsikko hieman enteilee, tässä blogipostauksessa kerron hieman enemmän Torontosta, tuosta mainiosta kaupungista, jonne tein viikonloppureissun reppureissaajana. Mahdollisuuksia matkustella ei koidu hirveä paljon, sillä viikot täyttyvät opiskelusta (jopa silloin kun on vain kolme kurssia ;-) ), joten viikonloput ynnä muut välit kannattaa ehdottomasti pyhittää matkailulle, jos haluaa yhtään enempää nähdä paikkoja. Minun mielestäni kun täällä asti on, niin kyllä sitä mieluummin näkee ja kokee enemmän. Joulukuussa onkin sitten enempi luppoaikaa viimeisten luentojen ja lopputenttien välillä. Silloin suuntaan Montrealiin, mistä kerron sitten seuraavassa blogipostauksessa :-)

Torontoon matkustaminen sujui helposti julkista liikennettä käyttäen, eikä matkaaminen ole täällä aivan yhtä kallista kuin Suomen valtion rautateillä :) Majoitusten puolesta taas hostellit ovat oivallinen vaihtoehto opiskelijabudjetille, ja niitä löytyy Toronton kokoisesta kaupungista pilvin pimein. Hostelli, jossa yövyin, oli oikein hyvin varusteltu: aamiainen sisältyi hintaan, samoin netti, kaukopuhelut ja pesuvälineet. Puhumattakaan siitä, että henkilökunta oli todella ystävällistä, samoin muut reppumatkaajat (jotka jostain syystä sattuivat suurimmilta osin olemaan saksalaisia tai australialaisia...). Yöpyminen tapahtui kuuden nukuttavassa asuntolahuoneessa, mikä toi itselleni mieleen nostalgisesti inttiajat :-) Jokaiselle yöpyjälle kuului myös lukittava pukukaappi, jonne sysäsin kaikki arvotavarat, eli lähinnä passin sekä Matti ja Teppo -kokoelmalevyni (no ei nyt sentään) :-)

Kohti Torontoa!

Terveiset kasarmilta :-)




















Hostelli sijaitsi Toronton keskustassa oikein hyvällä kävelyetäisyydellä kaikista tärkeimmistä turistikohteista ja aivan Toronton yliopiston kupeessa. Kyseinen yliopisto on yksi koko Kanadan arvostetuimmista, ja yliopistoalue oli sanalla sanoen valtava. Ei se tietystikään ollut silti omasta mielestäni aivan Brockin (saati Jyväskylän) veroinen kuiteskaan ;-) Lähituntumassa oli myös varsin laaja kiinakaupunki, jonka kaduilla myytiin mitä eksoottisimpia elintarvikkeita, ja Kensington Market, joka tunnetaan paikallisten hipstereiden reviirinä. Jalkaisin tallatessa saa siis varsin hyvän tuntuman kaupungista, ja lisäksi kaupungissa kulkee raitiovaunut ja metro, jos tarvitsee nopeasti päästä johonkin. Ja niin edespäin.

Kyllä, oikeassa kaupungissa taidetaan olla.
Ison muailman fiilistä.

Nättii.

Toronto on siis varsin vierailemisen arvoinen kaupunki, mutta viikonlopussa ei millään ehdi nähdä kaikkea näkemisen arvoista. Itseltäni jäin muun muassa näkemättä NHL-museo ja kaupungin edustalla sijaitsevat Toronto-saaret, mutta eiköhän nekin ehdi nähdä joskus myöhemmällä reissulla, sillä tänne (Ontarioon) aion ehdottomasti palata vielä vaihtojakson jälkeen joskus. Muutenkin pääsisi näkemään taas täällä tapaamiani ihmisiä :-)

Päivät lähenevät loppuaan, ja talvi lähestyy uhkaavasti - täällä tuli sentään viime viikolla ensilumi, tosin se hävisi päivässä, eikä enempää ole vielä näkynyt. Seuraavaa blogipäivitystä pistän sitten joulukuun puolivälissä, kun olen palannut Montrealista.

Morjens!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti