sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Syksyn sävel

Tervepä taas kaikille. Hieman on aikaa vierähtänyt viime blogipäivityksestä :) Syksy on täälläkin viimein edennyt siihen pisteeseen, että ulkona päätä paleltaa. Tekemistä ja nähtävää on piisannut aika lailla, enkä ole vielä ihan edes puolivälissä vaihtojaksoani. Ties mitä tässä vielä siis pääsee kokemaankaan!

Arki on asettunut uomiinsa siinä mielessä, että elämä pyörii pääosin kampuksella oleskelun ja asuntolakavereiden kanssa hengailun - sekä tietenkin opiskelun - ympärillä. Kurssit täällä ovat yleisesti ottaen koko syksyn mittaisia, ja puolivälissä syksyä pidetään midtermsit, elikkä välikokeet, jotka itselläni häämöttävät edessä ensi viikolla.

Asuntola-asumisesta voisin mainita, että se on ollut vähintääkin mielenkiintoinen kokemus :D Asuntolakaverini ovat aivan mahtavia, ja yhteishenki täällä on kova. Minä suomalaisena vaihtarina olen luultavasti varsin eksoottinen ilmestys, mikä tosin on hauskaa (esimerkiksi salmiakin maistattaminen kanadalaisille on kokeilemisen arvoista!). Toivon vaan, etten anna sellaista kuvaa, että Suomi olisi outojen ruokien ja huonon huumorin maa :)

Jottei kuitenkaan arki alkaisi maistua liian puiselta täällä vaahterapuiden valtakunnassa, on onneksi erilaista aktiviteettia vaikka millä mitalla. Ensinnäkin, ulkoilumahdollisuudet täällä ovat aivan huikeat - yliopisto sijaitsee jyrkänneseudulla, joten luonnossa samotessa on melko tyypillistä törmätä vesiputouksiin ja jyrkkiin metsämäkiin. Jos siis yhtään ulkona pyörimisestä pitää, niin onhan tämä aivan mahtava paikka.

Tehtiin "luokkaretki" vesiputouksille.

Näkymää lähellä sijaisevasta luonnonpuistosta




















Kun tiemme joelle vei ja joelle sanoin hei





















Yhtenä viikonloppuna oli myös paikallisen kv-toimiston järjestämä retki "vanhaan kaupunkiin" Niagara-on-the-Lakelle ja tietysti jälleen kerran Niagaran putouksille, mikä tosin oli mukavaa, sillä tällä kertaa ei satanut, jolloin putouksista pystyi jopa nauttimaan. Niagaran seutu on myös tunnettu viinitiloistaan, ja pääsimmekin kyseisellä retkellä maistelemaan erään paikallisen tilan viinejä.

.On ne vaan niin hienot.
Niagaran putoukset...


Voisin myös hieman kehua siitä, kuinka hyvin täällä toimii julkinen liikenne. Opiskelijakortilla nimittäin pääsee matkustamaan kaikilla kampuksen läpi kulkevilla lähiliikenteen busseilla ilmaiseksi! Eli St Catharinesin keskustaan pääsee kätevästi, samoin noin 10 minuutin bussimatkan päässä sijaitsevaan Pen Centren ostoskeskukseen, josta viimeistään löytyy kaikki tarvittava. Kampukselle ei siis tarvitse jäädä kärvistelemään :)

Seuraavassa (lähiaikoina) ilmestyvässä postauksessa kerron sitten enemmän edeltävien viikkojen tapahtumista ja muun muassa Toronton reissusta. Palataan asiaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti