sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ekat päivät

"There's a place to stand, a place to grow, Ontari-ari-ari-o!"

Täällä sitä nyt ollaan Kanadassa. Lentomatkat menivät reteesti elokuvia ja tv-sarjoja katsellen sekä jonkinlaisessa puolihorroksessa notkuen. Yhteensä matkat kestivät sellaiset päälle yhdeksän tuntia, eli ihan siedettävä reissu. Välilasku oli Reykjavikin lentokentällä, joka oli kyllä melkoisen pieni verrattuna vaikka kotoiseen Helsinki-Vantaan lentokenttään :) Perillä Torontossa kuitenkin väsytti, sillä Suomen aikaan kello oli 3! Oli kuitenkin mukavaa, että Toronton lentokentällä oli kansainvälisten opiskelijoiden vastaanottotiski, jossa sain kuulla kaikenlaista jännää Torontosta. Kuten sen, että jo joulukuussa lämpötilat yleensä laskevat sinne -20 asteen hujakoille, eli palelemaan pääsee takuuvarmasti :D

Lentokentältä oli järjestetty Brockin ylioppilaskunnan (eli paikallisen JYYn) kimppakyyti kampukselle, ja mukana oli pari muutakin vaihto-opiskelijaa. Kampukselle emme kuitenkaan päässeet vielä muuttamaan, sillä virallinen "move-in day" on tänään sunnuntaina (jaiks!), joten minä suuntasin taksilla hotellille, joka sijaitsee lähempänä St. Catharinesin keskustaa.

Pari "välipäivää" tässä on siis vasta ehtinyt vierähtää, joten kulutin aikaa tutustumalla hoodeihin. Sen kyllä sanon, että jumankekka, kuinka yllättävän kuuma täällä osaa olla vielä tähän aikaan vuodesta! Lämpötila on ollut noin 25-30 astetta, ja minä olen hikoillut kuin suomalainen etelänmatkalla konsanaan :D  Muuten meininki on melko samanlaista kuin jenkkilässä; kaikki on isoa, jalankulkijat liikenteessä tuntuvat olevan poikkeus, tippaus on olennainen osa etikettiä esim. ravintoloissa syödessä ja erilaisia pikaruokaloita löytyy kuin sieniä sateella.

(Erikoinen yksityiskohta: Kanadan setelit tuoksuvat lievästi vaahterasiirapilta! :o)

Tänään on sitten edessä muutto kampukselle, joten vaihto-opiskelujaksoni pääsee varsinaisesti alkamaan. Jännä nähdä, minkälaista siellä onkaan :) Kerron kuulumisia tuossa viikon päästä. Siihen asti, näkemisiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti